Oma virta

Nuori ihminen on kuin puron noro, nopealiikkeinen, kirkas vetinen ja soljuva. Varttuneempi ihminen on kuin iso joki, jossa virtaa hyvin paljon vettä, ja jossa on kantovoimaa.  

Nuorena pääsee pitkälle uskaliaalla innolla ja lähes loppumattomalla energialla. Varttuneempana toki tarvitsemme energiaa eikä innostakaan ole haittaa. Uutta energiaa löydämme eri tavalla eri ikäisinä. Nuorena ehkä kaipaa vauhdikasta menoa kavereiden kanssa, mutta varttuneempana lisäenergiaa voi saada jostain ihan muusta. Nuoren ihmisen on helppo innostua, on niin paljon uutta mitä haluaa kokea ja nähdä. Varttuneempi ihminen on jo kuullut, nähnyt ja kokenut niin paljon, mistä into silloin löytyy? 

Vesi sekä norossa että joessa virtaa kyllä molemmissa eteenpäin mutta tuntuu siltä, että eri tavalla. Yhtä lailla ihminen liikkuu ja ihmisen on pysyttävä liikkeessä ja liikkuvana mutta, että liikuntatavat olisi varmasti hyvä määrittää ja sitten säätää kehon ja olosuhteiden muuttuessa. 

Pohdipa itseäsi nyt sekä seuraavia tekijöitä itsellesi: 

  • Aloitekyky  
  • Energia 
  • Innostus 
  • Kantovoima
  • Keskittyminen 
  • Liike 
  • Muutosvoima 
  • Säätely 
  • Virta 

Pysähtymällä hetkeksi voimme havainnoida muutoksia ympäristössä ja itsessämme. Omien voimavarojen, ajatusten ja tunteiden tunnistaminen on tärkeää. Hyvä itsetuntemus tuo varmuutta rooliin kuin rooliin ja aivan erityisesti johtajuuteen, niin itsemme, asioitten kuin muitten ihmisten. Kun olet riittävästi sinut itsesi kanssa, pystyt keskittymään asioihin ja suhtautumaan luontevasti muihin ihmisiin. 

Miten tunnistamme muuttuneet olosuhteet ja tarpeet, mistä löydämme uutta intoa ja motivaatiota, miten pysymme liikkeessä parhaalla tavalla? Vastausten löytämisessä EVOLVin kokeneet kokonaisvaltaisen Johtamisen Timantti-konseptin valmentajat auttavat. 

2.1.2024- EVOLV-tiimi/Liselotte ja Jaakko