Uni ja päivän jaksotus tauoilla

EVOLVinkin asiakasryhmissä ja asiakkailla on havaittu liian paljon univaikeuksia. Unen puutteella on suuria vaikutuksia hyvinvointiin, työkykyyn ja myös sosiaaliseen käyttäytymiseen. 

Eivätkä vaikutukset ole välttämättä juuri lainkaan positiivisia vaikutuksia. Yksikin huonosti nukuttu yö vaikuttaa mielialaan. Väsyneenä kärsimättömyys kasvaa, pinna kiristyy ja ympäristö tunnistaa kielteiset heijastusvaikutukset.  

Ehkä jaksamme vielä sinnitellä töissä, mutta kotona työpäivän jälkeen syntyy helposti eripuraa, turhia riitoja ja tiuskimista. Jos uniongelmat jatkuvat, emme jaksa pysyä hyväntuulisina ja aikaansaavina enää edes työpaikalla. 

Niillä asiakkaillamme, jotka luulevat vain olevansa vähemmän jaksavia, on saatu pelkästään unen laadun parantamisella ja unen määrän lisäämisellä palautettua itseluottamusta omiin kykyihin. He oppivat helpommin uusia asioita, pystyvät keskittymään paremmin ja tekemään laadukkaampia päätöksiä. Lisäksi kotihommat ovat alkaneet sujua hymyillen. 

Työssä ja arjessa pidettyjen palauttavien taukojen on todettu toimivan samalla lailla. Pidettyjen taukojen on todettu auttavan myös yöunen laatuun parantavasti. Siinäpä vasta ilahduttavan positiivinen kierre. 

Kun fyysinen toimintakykymme on sillä tasolla, että meillä on voimia laadukkaan työn tekemiseen ja työpäivän jälkeen puuhastella läheisten kanssa, niin ollaan varmasti oikeilla jäljillä. 

Olisiko sinulla parannettavaa näiden aiheiden osalta? Me, EVOLVin voimin ja rinnallasi kävellen, voimme auttaa parempaan jaksamiseen ja siten yhä parempaan elämään, menestykseen ja positiivisuuteen. 

9.1.2024 EVOLV-tiimi/Liselotte ja Pekka